MC-Plassen
Det er nå 310 linker i katalogen
Riktig oversyn om våren kan minske overraskelse
Riktig oversyn om våren kan minske overraskelse
Skrevet av Super User

at

Oversyn om våren

Et av det første vårtegnet som kommer er at det begynner å kommer noen motorsykler på veiene. Av med presenningen og start mc`en og..

Noen ganger skjer det ikke så mye når du trykker på startknappen, kanskje bare et lite klikk eller starter ikke selv om du har god sviv på startmotoren.

Nå skal du få litt råd hvordan du skal gjøre for å forvise deg om at motorsykkelen din blir kjøreklar og trafikksikker. En forutsetning for at alt skal gå bra er at du har vinterkonservert mc`en på riktig måte. For å få bra overblikk, tilgjengelighet og arbeids stilling, ta gjerne bort salen og tanken.

Skrevet av Super User

at

Vinterlagring av batteriet

Umiddelbart skulle man tro, at et batteri tok mest skade av å bli brukt, ladet opp og utladet hele tiden. Men slik er det ikke i en stillstandsperiode uten utlading og ladning er mye verre et batteri kan bli utsatt for.

Når batteriet ikke brukes, foregår det en sulfatering, som er en belegning, som setter seg på batteriets innvendige plater, som er der hvor spenningen lagres. Denne sulfat belegningen hindrer batteriet i å motta spenning, når det på et senere tidspunkt blir ladning på det. Står batteriet ubrukt i lang tid nok, vil denne sulfatering hindre batteriet helt for å kunne lades opp. Kuren er veldig enkel: Sett laderen på med det samme, og gi det en oppladning en gang i måneden, så vil batteriet holde lengre og være i toppform, når neste året kommer.

Skrevet av Super User

at

Tur fra Bodø til Troms via Lofoten

Mye er sagt om Lofoten, og mye mer kan sikkert sies, men en ting er sikkert: Det finnes knapt bedre måte å oppleve dette majestetiske øyriket på enn med motorsykkel. Flotte, svingete veier med severdigheter rundt hvert et fjell.

Besøk Lofotr vikingmuseum, begå en fjellvandring, eller rett og slett gjør strandhogg på en kritthvit badestrand som du ellers må til langt sørligere breddegrader for å finne. Eller nyt en lat ettermiddag i solveggen utenfor en koselig kafe.

I «Reiseguide til Lofoten 2016» finner du mye nyttig informasjon, både om severdigheter og ytterligere ruteforslag.

Vinteropplag
Riktig vinterlagring av motorsykkel er meget viktig for å oppnå en hyggelig vår.
Skrevet av Super User

at

Vinteropplag av motorsykkelen

Vinteropplaget står for tur og det er en rekke viktige ting som bør gjøres før tohjulingen settes bort for vinteren. Til våren vil du kunne nyte fruktene av et par timers arbeid i høst.

 

Riktig vinterlagring av motorsykkel er meget viktig for å oppnå en hyggelig vår. Hvis konserveringen før vinteren blir gjennomført på en forskriftsmessig måte kan du trille sykkelen ut om våren, trykke på startknappen og nyte sykkelen din fra første dag. De som utsetter vedlikeholdet til siste øyeblikk, kan derimot få en kjedelig overraskelse. Den starter garantert ikke, og hvis du ikke er motorkyndig selv opererer verkstedene med lange ventelister.

MC-Plassen har laget en huskeliste som kan være grei å følge for å få en minst mulig problemfri oppstart til våren.

Støtdemper med teori og praksis
Skrevet av Super User

at

Støtdemperne, teori og praksis

Støtdemperne i fokus! Sports sykler er bygget for å være best mulig på banen, men stort sett blir de alle brukt på vei. Støtdemping er avanserte saker, men det forhindrer ikke at sykkelen bør settes opp best mulig.

Teori

De fleste motorsyklister kjører år etter år uten å justere støtdempingen. Det kan kanskje synes like greit, normalinnstillingen på moderne dempere er generelt slett ikke verst.