MC pakking
MC pakking

Skal du på MC-tur?

Å pakke til ferie er ikke alltid like lett ... og når det gjelder å pakke på en motorsykkel så er det også veldig viktig å gjøre det riktig. Vi har satt sammen en liten guide til deg med pakketips til langtur med motorsykkel.

Slik pakker du på motorsykkel:

 • Tunge ting pakkes i sykkelens senter, i tankveske og/eller i bag på passasjersete.
 • Når du skal pakke sideveskene, pakk det tyngste i bunn, og pass på at sideveskenes vekt er nogenlunde lik.
 • Pakk så lett som mulig og ta bare med det mest nødvendige. All vekt vil påvirke kjøreegenskapene, og det er nok morsommere å kjøre uten alt for mye bagasje.
 • Husk å sjekke maksimal lastekapasitet på veskene dine. Det skal være oppgitt inni veskene. Sjekk også nyttelast i vognkortet ditt. Nyttelast er vekten du kan ha med inkludert vekten på en eventuell passasjer.

Dette bør du ha med deg:

 • Det kan være lurt å ha med lappesaker med luftpatroner slik at et lite dekkuhell ikke blir en unødvendig ødeleggelse for turen.
 • Ta gjerne med et lite verktøysett slik at du kan fikse små problemer selv underveis.
 • Husk å ha med regntøy og ekstra hansker i tillfelle regn. Dette er smart å pakke dette lett tilgjengelig.
 • Ta gjerne med kjedespray tilfelle du ender opp med å kjøre mye i regn og/eller skal kjøre veldig langt. (De som har kjede på sykkelen).
 • Ta med et lite førstehjelpssett. Det er både viktig og smart.
 • Husk at det er påbudt å ha med gul vest. I mange land er det også påbudt med varseltrekant. Husk å sjekke reglene for landet du skal til.
 • Når det gjelder klær osv, tenk gjennom hva det er du skal på turen. Dette vil hjelpe deg i pakkingen.
 • Dersom du skal til utlandet, husk pass, europeisk helsetrygdekort og internasjonalt skademeldingsskjema. Husk alltid førerkort og vognkort.

Husk at det kan være smart å se over sykkelen litt ekstra nøye før du drar av gårde på langtur. Det er unødvendig spennende å kjøre avgårde med dårlige dekk eller bremser. Dette kan i verste tilfeller ødelegge turen fordi man må ha sykkelen på verksted og de må bestille deler osv. Det kan ta flere dager. Se altså nøye over sykkelen før du drar!

En siste lille ting … Det kan være lurt å sjekke bagasjen litt underveis. Sjekk at alle stropper sitter som de skal, at ting ikke har forskjøvet seg osv. Det er dessverre skjedd ulykker på grunn av bagasje som har flyttet på seg og løsnet. Sjekk stropper osv nøye.

Slik pakker du motorsykkelen for tur

Å pakke motorsykkelen for tur kan virke som en enkel oppgave, men hvis man ikke pakker riktig kan det føre til ubehagelige situasjoner underveis enten du skal ut på landeveien eller på grustur. Det er viktig å ha riktig utstyr og tilbehør for å sikre at du får med deg alt du trenger for turen, samtidig som motorsykkelen er i balanse og at du opprettholder kjørekomforten.

Tankveske

En tankveske er et slags "must-have" produkt for enhver motorsyklist som skal på tur. her kan du oppbevare alle de små tingene du trenger på turen, som mobiltelefonen, lommeboken, solbriller, osv. 

God tur!

MC @ Plassen