Back to Top
 
 
 
 
 
 

Slik velger du riktig MC-forsikring

Joda, du må forsikre motorsykkelen din på samme måte som du forsikrer en bil. Men det er slett ikke likegyldig hva slags forsikring du velger.

Alle registrerte motorsykler i Norge må ha ansvarsforsikring. Det er minimumskravet. Helst bør du selvfølgelig ha full forsikring, men ikke for enhver pris. Det er flere ting som påvirker hvilken forsikring som passer for deg og din motorsykkel.

Vi har derfor laget en liste over ting du bør tenke på før du velger MC-forsikring.

Hva du bør vite om Motorsykkelhjelmer

Motorsykkelførere er de mest sårbare trafikantene. Dette er en grunnleggende informasjon om viktigheten av å ha sertifisert hjelm som leverer maksimal beskyttelse på veien. Innholdet er en oversikt over hvorfor det er viktig å bruke hjelm og fungerer som en guide til førere ved valg av passende hjelm ved å indikere hva du skal se etter når du kjøper en hjelm til deg selv eller passasjerene.

De fleste motorsyklister som blir skadet får hode- eller nakkeskader. Det skal små hastigheter til for at skadene kan bli betydelige. En kollisjon i 50 km/t tilsvarer et fall fra 9,7 meters høyde. Hjelmen opptar store deler av energien i et sammenstøt.