Back to Top
 
 
 
 
 
 

Her finner du anbefalt motorsykkel turer fra MC Plassen. Hver plass er kategorisert under de forskjellige fylkene. Ta en runde og finn deg et mål.

 

Agder

Agder inneholder alt fra Dyreparken til mat og musikk festivaler,  spennende museum, skjærgården og idylliske Sørlandsbyer. Nyt late sommerdager, blankskurte svaberg, lyden av snekkedur, is og badeliv. I Setesdal og Hovden kan du ta med skiene om vinteren..

Ta de naturskjønne rutene når du reiser rundt på Sørlandet. Planlegg den perfekte Sørlandsferien. Kjør Nordsjøvegen fra Haugesund til Kristiansand, Telemarksvegen eller Suleskarvegen gjennom Telemark, Setesdal og Rogaland.

 

 

 

Kjenn suget i magen når du tar deg ned hårnålssvingene i Trollstigen, kjører Atlanterhavsvegen mens sjøsprøyten står eller balanserer langs Romsdalseggen.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 
Rogaland

Rogaland ligg i det sørvestlege hjørnet av Noreg og er det fremste olje- og gassfylket vårt. Oljevelstanden har ført fylket til inntektstoppen i landet. Stavanger/Sandnes er den tredje største tettstaden i landet og det dominerande urbane sentret i fylket. Omlandet Jæren er blant dei viktigaste landbruksregionane i Noreg.

 

Rogaland har vore eige fylke sidan 1662. Det småkuperte og fruktbare Jæren utgjer både det geografiske og det samfunnsmessige sentrumsområdet i fylket, medan kystdistrikta i nord og sør – Haugalandet og Dalane – er meir karrige og spreiddbygde. Inst i Rogaland ligg Ryfylke, eit fjord- og fjelldistrikt med mange stupbratte fjellsider, mellom dei Preikestolen og Kjerag.Midt på 1900-talet levde rogalendingane av fiske, jordbruk og industri av ymse slag, og fylket var ikkje spesielt velståande. Så tok amerikanske oljeselskap til å prøvebore etter olje i Nordsjøen, med base i Stavanger, og i 1969 blei Ekofiskfeltet oppdaga. Seinare har fylket vore igjennom ei eventyrleg utvikling når det gjeld både økonomi og arbeidsplassar. Men konsekvensen av den kraftige veksten er òg høge bustadprisar i Stavangerområdet og eit næringsliv som er utsett for svingingar i oljeverksemda.

 

 

Vestfold og Telemark var to norske fylker. Det ble i 2020 slått sammen med Telemark til Vestfold og Telemark fylke.

Vestfold har en unik samling av steinkirker fra middelalderen – 21 i alt. Det finnes også en stavkirke: Høyjord i Andebu. Strandlinjen er cirka 980 kilometer, hvorav 350 kilometer på fastlandet og 630 kilometer på de 1 407 øyene i skjærgården. Numedalslågen, som i Vestfold renner gjennom Larvik kommune, er en av Norges fem mest lakserike elver.

Vestfold har hovedsakelig sommerturisme. Mye av trafikken går til kystkommunene langs Oslofjorden, som har høye konsentrasjoner av hytter og ferieanlegg. Blant Vestfolds mange turistattraksjoner foruten kysten og skjærgården utenfor kan nevnes Borrehaugene, Nord-Europas største gravhaugfelt fra vikingtiden, de godt bevarte bygningsmiljøene i Åsgårdstrand og marinebyene Horten med Karljohansvern og Stavern med Fredriksvern, rullesteinsrøysene på Mølen, ruinene av Tunsberghus på Slottsfjellet i Tønsberg og Hvalfangstmuseet i Sandefjord.

Telemark fylke omfattet Skagerrak-kysten fra Gjernestangen, det gamle Rygjarbit som skilte mellom Østlandet og Vestlandet, til Håøya i Langesundsfjorden, videre Skiensvassdragets nedbørfelt og øvre del av Nidelvas nedbørfelt (Nissedal og Fyresdal). Telemark danner på mange måter en overgang til Sørlandet og Vestlandet, både geografisk, topografisk, kulturhistorisk og språklig. 

Viktige turistmål finnes så vel i høyfjellet som ved kysten. I en spesiell stilling står den livlige sommertrafikken på de kanaliserte vassdragene som fører fra Skiensfjorden helt til Dalen ved vestenden av Bandak, Skien-Norsjøkanalen og Bandak-Norsjøkanalen, som sammen utgjør Telemarkskanalen.

Viktige turistmål i fjellet er de sørøstre delene av Hardangervidda, Lifjell og Blefjell. På Rjukan fører Krossobanen til Gvepseborg med praktfull utsikt til Gausta; på Vemork finnes Norsk Industriarbeidermuseum. Bø Sommarland var i 2019 Skandinavias største vannpark.

Telemark har to stavkirker, Heddal og Eidsborg. Heddal stavkirke er Norges største. Middelalderkirker i stein finnes en rekke steder, blant annet Gjerpen, Kviteseid og Bø gamle kirker, i Seljord og i Sauherad og Nes.

Morgedal markedsføres som «skisportens vugge». Byene langs kysten, blant annet Kragerø og skjærgården utenfor har stor trafikk i sommermånedene. I juli 2015 ble Rjukan-Notodden industriarv oppført på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv. Telemark Museum omfattet Porselensmuseet, Henrik Ibsens og Theodor Kittelsens barndomshjem og de herskapelige boligene til 1814-minister Niels Aall: Ulefos Hovedgård og Søndre Brekke i Brekkeparken. Telemark Museum hadde avdelinger i fem kommuner, på Ulefoss i Nome, i Skien, i Porsgrunn/Brevik, i Langesund, i Bamble og i Kragerø.