MC-Plassen
Det er nå 310 linker i katalogen

Vinteropplag av motorsykkelen

Skrevet av Super User
Vinteropplag
Riktig vinterlagring av motorsykkel er meget viktig for å oppnå en hyggelig vår.

Vinteropplaget står for tur og det er en rekke viktige ting som bør gjøres før tohjulingen settes bort for vinteren. Til våren vil du kunne nyte fruktene av et par timers arbeid i høst.

 

Riktig vinterlagring av motorsykkel er meget viktig for å oppnå en hyggelig vår. Hvis konserveringen før vinteren blir gjennomført på en forskriftsmessig måte kan du trille sykkelen ut om våren, trykke på startknappen og nyte sykkelen din fra første dag. De som utsetter vedlikeholdet til siste øyeblikk, kan derimot få en kjedelig overraskelse. Den starter garantert ikke, og hvis du ikke er motorkyndig selv opererer verkstedene med lange ventelister.

MC-Plassen har laget en huskeliste som kan være grei å følge for å få en minst mulig problemfri oppstart til våren.

Huskeliste for vinterlagring av motorsykkelen

Rengjøring

- Vask sykkelen grundigere enn normalt.
- Demonter av alt du kommer til av evt. paneler og andre deler du bør komme til bakom.
- Først etter at du er ferdig å mekke på sykkelen, er det lurt å polere alle lakkerte og kromflater før du sette sykkelen til lagring.

Skift motorolje

- Gammel olje kan forårsake korrosjon inne i motoren. La derfor motoren gå varm, og tapp ut oljen.
- Skift samtidig oljefilter. Hell på ny olje som er beregnet på din sykkel.

Fyll bensintanken

- Korrosjon forhindres i bensintanken ved at den fylles helt opp. Du kan også tømme den helt, og helle oppi par kopper olje utblandet i bensin som du rister rundt i tanken. NB! Oljen må ut før du fyller i bensin neste vår.

Sjekk tennplugger

- Står sykkelen ute eller et sted som ikke er oppvarmet, skal du helle en halv teskje olje ned i tennplugghullene. Drei bakhjulet rundt en gang slik at oljen legger seg på sylinderveggen.
- Reingjør pluggene før de settes på plass igjen.

Forgassere

- Forgasserenne skal være tomme under langtidslagring. Start motorsykkelen, sett bensinkranen på "off" og la sykkelen gå på tomgang til den stopper. Har sykkelen vakuumkran med "on", "res" og "pri", skal du ta av vakuumslangen og kjør til motoren til den stopper. Tøm gjerne forgasserhusene ved å ta ut bånnpluggene

Batteriet

- Tas ut av sykkelen
- Reingjøres
- Etterfylles med vann og oppbevares på et kjølig sted.
Levetiden blir lenger dersom batteriet er fulladet, derfor skal det lades en times tid minst hver annen måned. Bruk såkalt vedlikeholdslader med lav amper, en kraftig lader kan få batteriet til å koke

Kjølevæske

- Har sykkelen væskekjøling, må du huske at frostvæsken skal skiftes hvert annet år.Husk frostvæske for aluminiumsmotor!
- Sjekke frysepunktet først, kan du avgjøre om det er nødvendig å skifte frostvæsken

Framgaffel

- Simmerringene bør innsettes med silikonfett. Gni fettet på beina, og beveg forstillingen litt opp og ned.
- Reingjør under eventuelle belger.
- Dette er også en god tid å skifte gaffeloje på om du ikke har gjort det tidligere i år

Kjede

- Sjekk slitasjen på kjedet og begge drevene. Om de må skiftes kand et gjøre i løpet av vinteren.
- Reingjør kjedet med spesialmiddel, eventuelt vask kjedet i parafin. La det tørke,
- Innsett kjedet med ny smøring

Smøring

- Alle bevegelige ledd bør smøres før vinteren. Hendler, pedaler etc. Alle slanger og ledninger bør kontrolleres for brudd, lekkasjer og slitasje.

Bremser

- Ta en sjekk over skivene for evt. sprekker, og mål dem med skyvelær for å sjekke slitasjen ned mot minimumstykkelsen.
- Sjekk at flytende skiver kan flyte, og det samme gjelder for flytende kalippere.
- Sjekk bremsklossene for slitasje.
- Bytt bremseveske dersom det er mer enn et år siden sist.

Hjul

- Sjekk for slakke i hjullagerene. Demonterer du hjulet og holder på lagrene mens du snurer det rundt får du best inntrykk. - - Ta en sjekk på rykkutjevnere - gummien skal være fast og sitte godt i sporene sine. Rens i området rundt lagre og hjulbolt, og smør opp.
- Ta en sjekk for kast i hjulene, og sjekk evt. eiker om de riktig strammet

Dekk

- Dekkene skal ha fullt lufttrykk under lagring, og for at dekkene ikke skal miste fasong, er det en fordel at de ikke står på bakken. Mangler du midtstøtte, kan du trille sykkelen fram eller tilbake med noen ukers mellomrom gjennom vinteren slik at en annen del av dekket får bakkekontakt

 

Hvor skal jeg lagre?

Utendørs. Må du stå ute, er presenning nødvendig. Temperatursvingninger gjør at det oppstår kondens. Spray derfor universalspray over hele sykkelen slik at korrosjon forhindres, og trekk presenningen over når motoren er kald (og sykkelen ren og tørr). En presenning som blafrer i vinden vil slite på lakken, derfor må sykkelen i det minste være ren, og det er en fordel med teppe mellom presenning og motorsykkel. Ved jevne mellomrom bør presenningen tas av slik at kondens slipper ut. Alternativt kan du kjøpe MC-garasjen Flip Cover

Innendørs. Parkering innendørs er best, her står sykkelen tørt og faren for tyveri reduseres. Heng et teppe over sykkelen for å beskytte lakk og vindskjerm mot skraper. Presenning kan også brukes innendørs, men også her kan kondens forekomme. Best er det å tre presenningen over når sykkelen har samme temperatur som rommet. En mer avansert måte er en såkalt konserveringspose. Sykkelen trilles inn i en plastpose som lukkes med glidelås. Posen utsonderer en gass/damp som legger seg som en beskyttende hinne slik at korrosjonsfaren elimineres.

Hos forhandler. Har du ikke plass hjemme, kan du vinterlagre motorsykkelen din et annet sted. Enten i felles garasje (koster ca. en tusenlapp), eller hos forhandler. Be verkstedet foreta de tipsene vi har anbefalt når det gjelder vinterlagring. Avtale gjerne service med forhandler, og når motorsykkelen din skal hentes. Dermed har du en motorsykkel som står 100 prosent klar når sesongen starter opp neste vår.

comments