Å kjøre motorsykkel i Norge er som å tråkke inn i et levende postkort, der dramatiske fjorder, majestetiske fjell og svingete veier skaper en unik opplevelse for eventyrlystne sjeler. Landet tilbyr et variert terreng som utfordrer både ferdighetene til motorsyklister og deres sans for eventyr.

Start reisen i Oslo, hovedstaden som smykker seg med en blanding av moderne arkitektur og historiske landemerker. Kjør langs Aker Brygge og ta E18 ut av byen for å begynne reisen nordover. Et tidlig stopp på vei mot Vestlandet er Telemarkskanalen, hvor du kan nyte en båttur gjennom idylliske vannveier omgitt av frodig natur.

Veien videre mot Vestlandet tar deg gjennom pittoreske landsbyer, frodige daler og forbi spektakulære innsjøer. Hardangervidda, Europas største høyfjellsplatå, gir deg en følelse av endeløs frihet mens du suser gjennom de åpne landskapene. Stopp ved Vøringfossen, en av Norges mest imponerende fosser, og ta inn synet av det brusende vannet som kaster seg ned i dypet.

Når du nærmer deg Vestlandet, vil fjordene åpenbare seg som mektige armer som skjærer seg inn i landskapet. Kjør langs Geirangerfjorden, et UNESCO-verdensarvsted, og opplev de bratte fjellene og de spektakulære fossefallene. Trollstigen, en svingete vei som snor seg oppover fjellsidene, gir en adrenalinfylt utfordring for motorsyklister og belønner med en panoramautsikt som tar pusten fra deg.

Fortsett nordover til Ålesund, en sjarmerende kystby kjent for sin unike arkitektur. Utforsk de brosteinsbelagte gatene og nyt sjømaten ved kaikanten før du legger ut på veien igjen. Atlanterhavsveien, ofte omtalt som verdens vakreste vei, tar deg over små øyer og broer i et eventyrlig landskap.

Nord-Norge åpner opp for arktiske opplevelser, med tundra, fjorder og midnattssolen som venter. Kjør gjennom Lofoten, hvor fjellene stiger dramatisk opp fra havet, og de karakteristiske fiskeværene inviterer til utforsking. Nordkapp, det nordligste punktet på det europeiske kontinentet, er et mål for eventyrlystne motorsyklister som søker det ekstreme.

Avslutt reisen ved å utforske de kulturelle skattene i Tromsø, med sin arktiske katedral og livlige atmosfære. Kjenn pulsen av motorsykkelen som du utforsker byen før du tar en pause og ser nordlyset danse på himmelen om kvelden.

Å kjøre motorsykkel i Norge er ikke bare en reise fra punkt A til punkt B; det er en reise gjennom storslått natur, rik kultur og utfordrende veier. Hvert sving, hvert fjell og hvert fjordlandskap formidler en unik historie, og det er denne fortellingen som gjør motorsykkelopplevelsen i Norge til noe helt spesielt.

Her finner du anbefalt motorsykkel turer fra MC Plassen. Hver plass er kategorisert under de forskjellige fylkene. Ta en runde og finn deg et mål.